top of page

Yin Yoga by MY YOGA FLOW

Altijd al eens met Yin Yoga willen beginnen?

Dan is dit een mooi moment, we starten met een nieuwe Yin Yoga groep!

De Yin Yoga lessen duren 1 uur en 15 min. en zijn op maandag avond van 20.00 uur 21.15 uur of op Donderdag avond.

Wat kan je verwachten in deze Yin Yoga lessen?

De lessen zijn voor beginners en voor gevorderden en al het yoga materiaal voor de Yin lessen is aanwezig. Je mag natuurlijk altijd je eigen mat meenemen. Ik geef les vanuit de basis de Klassieke Yoga, waar er ruimte en tijd is om dicht bij jezelf te komen en daarom je lichaam te voelen. In de lessen is er begeleiding bij de opbouw van de houdingen en er zullen varianten en aanpassingen in de āsana’s aangeboden worden. Anatomie, meridianen, Prānāyāma en Meditatie zijn onderdeel van de lessen naast achtergrond en verdieping waarin o.a. Patañjali en het 8 voudig pad, meegenomen zal worden.

Wat is Yin Yoga?

We zijn best heel druk, de hele dag door, dat is Yang. Yin is de tegenhanger en zorgt voor ontspanning.

Bij de Yin Yoga ga je voor een langere tijd in een āsana. Je gaat ervaren om los te laten en volledig te ontspannen. Jezelf te aanvaarden door dicht bij jezelf blijven, ervaren wat jou persoonlijke mogelijkheden zijn. Door langer in de houding te blijven gaat er van alles in je lichaam gebeuren. Je voelt de zwaartekracht zijn werk doen en er ontstaat ruimte waar je het niet had verwacht. Door stretch en/of druk in een āsana, worden meridianen gestimuleerd en werk je op dieper weefsel, bindweefsel en gewrichten. De werking van Yin Yoga is dat het je meer balans geeft, je lichaam en geest krijgen de tijd om te herstellen en opnieuw op te laden. Dus ontspanning voor lichaam en geest.

Zin in Yin Yoga gekregen? Meer informatie is op de website te vinden, graag tot de volgende les!

Namasté Nicole

Tags:

bottom of page