top of page

Een schone mat

MY YOGA FLOW

Je mat schoonmaken kan met speciale schoonmaak spray. Verschillende yoga matten merken leveren deze spray's. Wanneer je een natuurrubber yoga mat schoon wilt maken kun je het beste gebruik maken van warm water of een speciaal schoonmaakmiddel voor natuur rubber yogamatten. Ook is het mogelijk om zelf een schoonmaakmiddel te maken in de verhouding 1 deel water en 1 deel natuur azijn. Voor de geur kun je dan gebruik maken van natuurlijke etherische olie van citroen, lavendel of mint. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van 1 deel water en 1 deel appel azijn.


Doe de oplossing in een plantensproeier en spuit dit op de oppervlakte van de yoga mat. Maak de mat vervolgens schoon met een vochtige doek. Laat de mat goed drogen voordat je hem weer oprolt. Nooit een natte mat oprollen dat is slecht voor je mat. Als de mat behoorlijk nat is kun je er het beste een droge handdoek opleggen en de mat dan strak oprollen. Daarna even goed aandrukken zodat het vocht in de handdoek kan trekken. De mat weer uitrollen en vervolgens in een droge ruimte laten drogen. Je kan de matten ook ophangen om te laten drogen.


Nog een recept dat ik gebruik voor een Yoga mat cleaner op natuurlijke basis is:

  • Een half kopje water.

  • Een half kopje witte azijn.

  • 2 tot 3 druppeltjes Tea tree oil.

  • Een lege spray fles.

  • Een warme, vochtige doek.

  • Als ik alle matten wil schoonmaken, maak ik een grotere hoeveelheid met dezelfde verhoudingen.

Ik merk dat deze Yoga mat cleaner goed zijn werk doet

Veel schoonmaak plezier, NamastéTags:

bottom of page